Amerikai káposztasaláta

(főétel)

Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

75 dkg káposzta, 2 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 db újhagyma, , bors, 1 teáskanál cukor, 1 pohár joghurt, 2-3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál ecet,

Elkészítés:

Nagyon imádom a káposztasalátát. Tavaly nyáron csináltam először és a lányok egyből rákaptak az ízére. Bevallom nekem is nagyon bejött és bár nem tipikusan diétás köret, de néhanapján azért kísértésbe esek :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. 
A káposztát vékony szeletekre vágom. Ehhez káposztagyalu a legideálisabb. A sárgarépát a reszelő egyel kisebb oldalával durvára reszelem, ahogy a hagymát is. 
Az újhagymát vagy póréhagymát vékony karikákra vágom.
A káposztát összekeverem a sárgarépával és a kétféle hagymával.
A joghurtot összekeverem a majonézzel, citromlével és az ecettel. 
Hozzáadom a sót, a borsot és a cukrot majd a citromlét és az ecetet. 
Alaposan összekeverem.

Nagyjából egy órát állni hagyom a hűtőben, hogy minden íz jól összeérjen. Húsok mellé ideális.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj

Rizi - Bizi

Rizi - Bizi

Ez az egyik legegyszerűbb köret, a lányaim mégis ezt szeretik a legjobban a sült krumpli után. Szerintük vicces a sok kis zöld bogyó a rizsszemek között :-) Amikor nagyon kicsik voltak, gyakran játszottak azzal, hogy külön válogatták őket és úgy ették meg :-) Ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy ugyanezt csináltam én is gyereknek :-)
rizs zöldborsó

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből