Főtt kukorica
(főétel)

Hozzávalók:
6-8 cső főzni való kukorica,Elkészítés:
A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
Amikor gyerek voltam, anyukám még kuktában főzte a kukoricát. Később már csak fazékban, de sokáig.
Úgy is finom, de valahogy elveszik belőle a roppanás, amikor az ember beleharap.
Ezért amikor már magunknak főztem, elkezdtem kísérletezni vele, így kialakítottam a saját receptemet. Gondolom más is rájött már erre, így nem hiszem, hogy ez maga lenne a spanyol viasz, de megmutatja, hogy érdemes szakítani néha a hagyományokkal.
Az elkészítése egyszerű.
A csövekről lefejtjük a leveleket, de nem dobjuk még ki.
Alaposan megmossuk a lefejtett leveleket ügyelve arra, hogy a kukoricahajat kiválogassuk belőle és csak a levelek maradjanak.
A levelekből annyit teszünk a lábos aljára, hogy két-három rétegben befejjék azt.
Ezután rájuk tesszük az alaposan megmosott kukoricacsöveket és két-három rétegben lefedjük a kukorica héjakkal.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje, majd közepes lángon főzni kezdjük.
Forrás után 15 percig főzzük, majd elzárjuk alatta gázt és még ö percig ázni hagyjuk.
Ezután kivesszük a megfőtt csöveket és tálalhatjuk.
Alaposan megsózva fogyasztható.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Curry-s csirkemell
Bevallom rajongok a keleti konyháért. Mivel ritkán van alkalmam eljutni ilyen éttermekbe, a konzerv kajától pedig eleve irtózok, így muszáj volt megtanulnom egy-két indiai és kínai étel elkészítését Ez egyik ilyen a Curry-s csirke, amit nagyon szeretek.
Curry csirkemell rizs

Sült pecsenye libamell
Bevallom, hogy csak Márton napon szoktunk libát sütni. Én nagyon szeretem, a lányok azonban kevésbé. De a hagyomány azért mindig legyőzi az előítéleteket :-)
libamell só bors