Padlizsán Curry

(főétel)

Padlizsán Curry

Hozzávalók:

40 dkg hámozottparadicsom-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 közepes cukkini, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 dl tejszín (növényi tejszín is lehet), 1 evőkanál currypor, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, , bors, olívaolaj,

Elkészítés:

Nagyon megszerettük a keleti konyhát. Még én is megbarátkoztam a csípősebb ízekkel, pedig korábban nem nagyon voltam rá kapható :-)
És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek.
Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.

Az elkészítés nagyon egyszerű.
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre.
Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel.
Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal.
Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket.
Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni.
Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.

Rízságyon tálald.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

Mustáros - Gombás rakott csirkemell

A `mustáros husi` sokáig a család kedvence volt. Persze azóta jött sok más finomság, de a mai napig előkelő helyet foglal el kulináris ranglistánkon.
csirke mustár gomba hagyma tejföl

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Csicseriborsós, köményes, spenótos köfte

Ezt a receptet Gordon Ramsay-tól lestem el :-) Az utóbbi időben nagyon rákattantam. Az egyik főzőcsatornán van egy műsora, ahol száz receptet és konyhai trükköket oszt meg. Ott láttam és gondoltam kipróbálom. Nagyon nem bántam meg.
csicseriborsó koriender spenót

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

padlizsán