Padlizsán Curry

(főétel)

Padlizsán Curry

Hozzávalók:

40 dkg hámozottparadicsom-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 közepes cukkini, 1 kaliforniai paprika, 1 hagyma, 1 dl tejszín (növényi tejszín is lehet), 1 evőkanál currypor, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, , bors, olívaolaj,

Elkészítés:

Nagyon megszerettük a keleti konyhát. Még én is megbarátkoztam a csípősebb ízekkel, pedig korábban nem nagyon voltam rá kapható :-)
És persze igyekszünk kevesebb hűst enni a fenntarthatóság jegyében, így előtérbe kerültek a vegetáriánus ételek.
Harmadik ok, hogy most már viszonylag olcsón elérhetők nálunk is a különlegesebb fűszerek.

Az elkészítés nagyon egyszerű.
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre.
Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel.
Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal.
Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket.
Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni.
Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.

Rízságyon tálald.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni. A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás

Ananászos csirkeragu

Ananászos csirkeragu

Nagyon imádom a tejszínes, gyümölcsös, csirke ragukat. A hús kellemesen sós ízét a tejszín kiemeli, így a gyümölcsök finom, édes íze még jobban érvényesül. Pillanatok alatt elkészül, így gyakran szoktam ezt választani.
csirkemell tejszín ananász

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

padlizsán