Fügés, mandulakrémes pite

(deszert)

Fügés, mandulakrémes pite

Hozzávalók:

A tésztához:, 12,5 dkg vaj + a kikenéshez, 7,5 dkg cukor, 1 db tojás, negyed teáskanál só, 37,5 dkg liszt + a formához, A mandulakrémhez:, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 30 dkg darált mandula, 4,5 dkg liszt, 2 db tojás, 2 teáskanál vaníliakivonat, 4 db friss füge,

Elkészítés:

Amikor ültettünk egy fügefát az udvarra kicsit reménykedtem benne, hogy szép nagy termései lesznek idővel, mert gyerekkorom óta imádom a fügét :-) És persze mindent, amiben füge van. Amikor elkezdett teremni, gyorsan kellett egy recept, amivel kipróbálhatom. Ezt a receptet találtam meg elsőre.

A tésztához a vajat és a cukrot kézimixerrel keverjük habosra,majd dolgozzuk bele a tojást. Adjuk hozzá a lisztet a sóval, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tészává. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy körben az oldalán a pereméig érjen. Tegyük hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a vajat kézi mixerrel keverjük habosra a cukorral egy nagyobb tálban Adjuk hozzá a vaníliakivonatot,  és keverjük hozzá a tojásokat.

Keverjük bele a darált mandulát meg a lisztet. Vegyük ki a hűtőből a formát és kanalazzuk a tölteléket a tésztára.
Mossuk meg és csepegtessük le a fügéket, majd vágjuk félbe mindegyiket. Nyomkodjuk a krémbe a fügéket a vágott oldalukkal felfele és az előmelegített 180 fokos sütőben 50 percig süssük. 

Tálaláskor vaníliafagyit vagy tejszínhabot tehetünk mellé.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mákos guba

Mákos guba

Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

füge, vanília fagylat