Csokis keksz

(deszert)

Csokis keksz

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg olvasztott csoki, 5 dkg aprított csoki, 20 dkg liszt, 10 dkg pirított zabpehely, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, fél csomag sütőpor,

Elkészítés:

A vajat elkeverjük a cukorral és habosra verjük. Az egész tojást és a tojás sárgáját apránként hozzáadom és tovább habosítom. A zabpelyhet, a sütőporos lisztet, az aprított csokit egy tálban elkeverjük, majd vajas masszába átforgatjuk. Megtöltünk egy nyomószákot  és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmocskákat nyomunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és addig sütjük, amíg könnyen le nem jön a papírról. Ha kihűlt csokiba mártjuk, vagy csoki csíkokat folyatunk rá kanálból.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csokis süti

Csokis süti

A csokis pohárkát egy régi recept újságban találtam. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény nagyon finom lett, így bekerült a kedvenc sütik közé.
csokoládé tojás cukor vanillia

Epres tiramisu

Epres tiramisu

Imádom a tiramisut. Viszont a lányok miatt a kávét, mint ízesítőt igyekszem kerülni. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kávé helyett epret tennék bele? Kipróbáltam, és azóta a személyes kedvencem lett :-) Persze a lányok is imádják. Egy hátránya, hogy az eper szezon rövid ideig tart.
eper mascarpone tejszín

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből