Csokis keksz

(deszert)

Csokis keksz

Hozzávalók:

20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg olvasztott csoki, 5 dkg aprított csoki, 20 dkg liszt, 10 dkg pirított zabpehely, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, fél csomag sütőpor,

Elkészítés:

A vajat elkeverjük a cukorral és habosra verjük. Az egész tojást és a tojás sárgáját apránként hozzáadom és tovább habosítom. A zabpelyhet, a sütőporos lisztet, az aprított csokit egy tálban elkeverjük, majd vajas masszába átforgatjuk. Megtöltünk egy nyomószákot  és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmocskákat nyomunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és addig sütjük, amíg könnyen le nem jön a papírról. Ha kihűlt csokiba mártjuk, vagy csoki csíkokat folyatunk rá kanálból.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre. Ez a kókuszos mámor
kókusz kókuszliszt kókuszzsír

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá