Grillezett oldalas édes burgonyával

(főétel)

Grillezett oldalas édes burgonyával

Hozzávalók:

80 dkg édes burgonya, 50 dkg sütni való burgonya (közepes méretűek), , 1 evőkanál gyömbérpor, 1 evőkanál cayenne bors, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál olivaolaj, 1 vastag szelet húsos oldalas ( 80 dkg), 1 teáskanál szemes fekete bors, 4 db hosszú bors, 1 teáskanál friss zöld bors, 1 ágacska rozmaring, 1 evőkanál olivaolaj, durva szemű tengeri só,

Elkészítés:

A kétféle krumplit hájastól alaposan megmossuk, szükség szerint lekeféljük, majd hosszában négybe vágjuk. Összekeverjük a sót, a gyömbért, a cayenne borsot és a cukrot. A krumplit és az édes krumplit előbb az olajba, majd a fűszerekbe forgatjuk. Sütőlemezre sorakoztatva a 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, de köz en többször megforgatjuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt. Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből