Édes ecetes retek madársalátával
(előétel)

Hozzávalók:
50 dkg zsenge retek (kb. 4 csokor), 1 evőkanál méz, 10 dkg madársaláta, 6 evőkanál fehérborecet, 3 evőkanál extra szűz olivaolaj, kristályos tengeri só, bors,Elkészítés:
A retkeket tisztítsuk és mossuk meg, az egész apró szemeket hagyjuk egyben, a nagyobbakat felezzük el.
A retkeket tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az olivaolajat, a fehérborecetet és a mézet. Takarékon 4-5 percet pároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Keverjük el a madársalátával és csipet sóval. Frissen őrölt borssal szórjuk meg, így tálaljuk. Nagyon finom a főtt sonka mellé.
A retkeket tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az olivaolajat, a fehérborecetet és a mézet. Takarékon 4-5 percet pároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Keverjük el a madársalátával és csipet sóval. Frissen őrölt borssal szórjuk meg, így tálaljuk. Nagyon finom a főtt sonka mellé.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Görögsaláta
Könnyű nyári szecska a görög saláta. Grillpartik elengedhetetlen kelléke.
görög saláta paradicsom uborka olivaolaj

Összedobálós saláta
Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Paradicsom kígyóuborka olivaolaj sonka endívia