Édes ecetes retek madársalátával
(előétel)

Hozzávalók:
50 dkg zsenge retek (kb. 4 csokor), 1 evőkanál méz, 10 dkg madársaláta, 6 evőkanál fehérborecet, 3 evőkanál extra szűz olivaolaj, kristályos tengeri só, bors,Elkészítés:
A retkeket tisztítsuk és mossuk meg, az egész apró szemeket hagyjuk egyben, a nagyobbakat felezzük el.
A retkeket tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az olivaolajat, a fehérborecetet és a mézet. Takarékon 4-5 percet pároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Keverjük el a madársalátával és csipet sóval. Frissen őrölt borssal szórjuk meg, így tálaljuk. Nagyon finom a főtt sonka mellé.
A retkeket tegyük egy lábosba, adjuk hozzá az olivaolajat, a fehérborecetet és a mézet. Takarékon 4-5 percet pároljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
Keverjük el a madársalátával és csipet sóval. Frissen őrölt borssal szórjuk meg, így tálaljuk. Nagyon finom a főtt sonka mellé.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kovászos uborka
Nagyon imádom a kovászos uborkát. Szinte minden sülthöz képes vagyok fogyasztani.
Nagyon sokáig vadásztuk a jó kovászos uborka helyeket, de szépen lassan elfogytak. Anyukám kérdezte, hogy miért nem csinálom magam?
Ekkor derült ki, hogy övé a legjobb kovászos uborka recept a világon
uborka kapor só kenyér

Uborka saláta
Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)
uborka ecet cukor só
