Összedobálós saláta

(előétel)

Összedobálós saláta

Hozzávalók:

1 marék endívia saláta, 10 db koktélparadicsom, 2 kaliforniai paprika (1 piros, 1 sárga), 1 kigyóuborka, 15 dkg feta sajt, 1 csipet petrezselyemzöld, 1 evőkanál olivaolaj, 2 szelet gépsonka,

Elkészítés:

Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Elkészítése nagyon egyszerű.

A zöldségeket ízlés szerinti méretre aprítod, majd a salátával együtt egy üvegtálba teszed.
A petrezselyem zöldet nagyon apróra vágod és összekevered az olivaolajjal.
Állni hagyod 5-6 percig, majd beleöntöd a tálba és összekevered a zöldségekkel.

Végül a feta sajtot 1 cm-es kockákra, a sonkát pedig csíkokra vágod és a saláta tetejére szórod.
Nagyon finom, friss tavaszi íze van.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Görögsaláta

Görögsaláta

Könnyű nyári szecska a görög saláta. Grillpartik elengedhetetlen kelléke.
görög saláta paradicsom uborka olivaolaj

Uborka saláta

Uborka saláta

Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)
uborka ecet cukor só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Paradicsom, kígyóuborka, olivaolaj, sonka, endívia

Szólj hozzá