Összedobálós saláta
(előétel)

Hozzávalók:
1 marék endívia saláta, 10 db koktélparadicsom, 2 kaliforniai paprika (1 piros, 1 sárga), 1 kigyóuborka, 15 dkg feta sajt, 1 csipet petrezselyemzöld, 1 evőkanál olivaolaj, 2 szelet gépsonka,Elkészítés:
Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Elkészítése nagyon egyszerű.
A zöldségeket ízlés szerinti méretre aprítod, majd a salátával együtt egy üvegtálba teszed.
A petrezselyem zöldet nagyon apróra vágod és összekevered az olivaolajjal.
Állni hagyod 5-6 percig, majd beleöntöd a tálba és összekevered a zöldségekkel.
Végül a feta sajtot 1 cm-es kockákra, a sonkát pedig csíkokra vágod és a saláta tetejére szórod.
Nagyon finom, friss tavaszi íze van.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Uborka saláta
Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)
uborka ecet cukor só