Hagyományos tócsni

(előétel)

Hagyományos tócsni

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 2 kávés kanál só, olaj,

Elkészítés:

Ameddig a párom meg nem ismertetett vele, addig a tócsnit nem is ismertem.
Nálunk otthon a lángos volt a sláger, így mivel anyukám soha nem csinált nekünk, így csak felnőtt fejjel ismertem meg ezt az ételt.
Persze azóta számos tócsni recept került a gyűjteményembe, de az alapja mindegyiknek a hagyományos tócsni.
A történethez még annyi tartozik, hogy bár az eredeti receptben a só mellett még bors is szerepelt, én azt kihagytam, de "hagyományőrzők" nyugodtan tehetnek hozzá :-)

Az elkészítése végtelenül egyszerű.
A krumplit megmosom, meghámozom, majd lereszelem.
Hozzáadom a tojást és a sót és jó alaposan összedolgozom őket.

Egy serpenyőbe olajat öntök és felforrósítom.
Egy nagyobb evőkanállal kiveszek egy adat tésztát és a forró olajba teszem, majd a kanállal kilapítom a tócsnit. Lehetőleg minél vékonyabbra lapítsuk.
Mindkét oldalát 2 - 3 percig sülöm, majd papírtőrlőre teszem.

Adható mellé petrezselymes tejföl, de magában is nagyon finom.  
  

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paleo parasztkenyér

Paleo parasztkenyér

Ezt a kenyér receptet egy barátnőmtől kaptam. Amikor első alkalommal csináltam még macerásnak tűnt, de idővel és gyakorlattal gyerekjáték lett az elkészítése.
kenyér paleo tojás lenmagpehely mandula liszt kókuszliszt

Házi tejes cipó

Házi tejes cipó

Gyerekkoromban sokszor megesett, hogy anyuval hazafelé menet - miután bevásároltunk - elcsipegettük a friss kenyér sarkát. Imádtam azt a friss, ropogós ízt :-) A mai bolti kenyereknek már nincs ilyen íze, ezért sokszor sütök itthon a lányoknak, hogy Ők is megkóstolhassák az igazi kenyér ízét
liszt élesztő tej cukor

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

burgonya, tojás, liszt

Szólj hozzá