Hagyományos tócsni

(előétel)

Hagyományos tócsni

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 2 kávés kanál só, olaj,

Elkészítés:

Ameddig a párom meg nem ismertetett vele, addig a tócsnit nem is ismertem.
Nálunk otthon a lángos volt a sláger, így mivel anyukám soha nem csinált nekünk, így csak felnőtt fejjel ismertem meg ezt az ételt.
Persze azóta számos tócsni recept került a gyűjteményembe, de az alapja mindegyiknek a hagyományos tócsni.
A történethez még annyi tartozik, hogy bár az eredeti receptben a só mellett még bors is szerepelt, én azt kihagytam, de "hagyományőrzők" nyugodtan tehetnek hozzá :-)

Az elkészítése végtelenül egyszerű.
A krumplit megmosom, meghámozom, majd lereszelem.
Hozzáadom a tojást és a sót és jó alaposan összedolgozom őket.

Egy serpenyőbe olajat öntök és felforrósítom.
Egy nagyobb evőkanállal kiveszek egy adat tésztát és a forró olajba teszem, majd a kanállal kilapítom a tócsnit. Lehetőleg minél vékonyabbra lapítsuk.
Mindkét oldalát 2 - 3 percig sülöm, majd papírtőrlőre teszem.

Adható mellé petrezselymes tejföl, de magában is nagyon finom.  
  

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Szezámmagos zsemle - Paleo

Szezámmagos zsemle - Paleo

A diéta legnehezebb része mindig a kenyér és zsemlefélék hiánya. Az hidalja át ez a szezám magos zsemle recept. Persze csak mértékkel :-)
szezámmag szezámliszt dióliszt tojás

Paleo parasztkenyér

Paleo parasztkenyér

Ezt a kenyér receptet egy barátnőmtől kaptam. Amikor első alkalommal csináltam még macerásnak tűnt, de idővel és gyakorlattal gyerekjáték lett az elkészítése.
kenyér paleo tojás lenmagpehely mandula liszt kókuszliszt

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

burgonya, tojás, liszt