Szezámmagos zsemle - Paleo
(előétel)

Hozzávalók:
2 dkg útifű maghéj, 2 dl víz, 3 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg mandula liszt, 5 dkg szezámliszt, 5 dkg dióliszt /én darált dióval csináltam/, 5 dkg makadámdió liszt, 2 dkg szezámmag,Elkészítés:
Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi tejes cipó
Gyerekkoromban sokszor megesett, hogy anyuval hazafelé menet - miután bevásároltunk - elcsipegettük a friss kenyér sarkát. Imádtam azt a friss, ropogós ízt :-) A mai bolti kenyereknek már nincs ilyen íze, ezért sokszor sütök itthon a lányoknak, hogy Ők is megkóstolhassák az igazi kenyér ízét
liszt élesztő tej cukor

Hagyományos tócsni
Ameddig a párom meg nem ismertetett vele, addig a tócsnit nem is ismertem.
Nálunk otthon a lángos volt a sláger, így mivel anyukám soha nem csinált nekünk, így csak felnőtt fejjel ismertem meg ezt az ételt.
Persze azóta számos tócsni recept került a gyűjteményembe, de az alapja mindegyiknek a hagyományos tócsni.
burgonya tojás liszt