Fasírt golyók saláta ágyon
(előétel)

Hozzávalók:
40 dkg darált sertés comb, 3 szelet kenyér, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 egész tojás, őrőlt pirospaprika (2 evőkanál),, 2 mokkás kanál só,, 1 mokkás kanál bors,Elkészítés:
Nálunk ez a hagyományos szilveszteri ebéd.
A darált sertés combot összekeverjük a vízbe áztatott kenyérrel. A kenyérből előtte ne felejtsük el kicsavarni a vizet.
Ezután beleütünk egy tojást és jó alaposan összekeverjük.
Ha összeállt, beleteszünk 2 evőkanál őrölt pirospaprikát és 2 mokkás kanál sót valamint a borsot. Hozzáadjuk a passzírozott fokhagymát majd jó alaposan összedolgozzuk.
Ezután a fasírt alapból 1,5-2 cm átmerőjű golyócskákat csinálunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban 3-4 perc alatt megsül.
Mi általában saláta ágyon tálaljuk, mellé szeletelt francia kenyeret teszünk és csemege uborkát.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt
A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt.
Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Tojással töltött fasírtgolyók
A tojással töltött fasírtgolyó olyan mint a Stefánia vagdalt, csak ilyenkor a tojásokat külön ágyazzuk a fasírt alapba.
fasírt tojás