Vaníliás keksz
(deszert)
Hozzávalók:
170 gramm vaj, 90 gramm kristálycukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 270 gramm finomliszt + a nyújtáshoz, Díszítéshez:, 100 gramm étcsokoládé, 50 gramm vaj,Elkészítés:
Mint mindenki, mi is édesszájúak vagyunk:-)
Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni.
Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.
Ezt a vaníliás kekszet nagyon egyszerű elkészíteni.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a vaníliaaromát és a lisztet beleteszem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Folpack-ba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtom és valamilyen formával kiszúrom. Használhatok kör vagy karácsonyi, halloween-i, húsvéti vagy bármilyen alkalmi formát. A tepsibe sütőpapírt rakok majd a tésztákat beleteszem. Villával megszurkálom és 15 perc alatt ropogósra sütöm a kekszeket.
Forró vízgőz fölött a csokoládét a vajjal megolvasztom és kis kevergetés mellett hagyom kihűlni. Nyomózsákba teszem és a kekszekre rajzolok, de simán csak bele is márthatom.
Fémdobozban nagyon sokáig friss marad, bár nálunk nagyon gyorsan elfogy.
Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni.
Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.
Ezt a vaníliás kekszet nagyon egyszerű elkészíteni.
A vajat a cukorral habosra keverem, majd a vaníliaaromát és a lisztet beleteszem és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Folpack-ba csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem.
Előmelegítem a sütőt 170 fokra.
A hűtőből kivett tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtom és valamilyen formával kiszúrom. Használhatok kör vagy karácsonyi, halloween-i, húsvéti vagy bármilyen alkalmi formát. A tepsibe sütőpapírt rakok majd a tésztákat beleteszem. Villával megszurkálom és 15 perc alatt ropogósra sütöm a kekszeket.
Forró vízgőz fölött a csokoládét a vajjal megolvasztom és kis kevergetés mellett hagyom kihűlni. Nyomózsákba teszem és a kekszekre rajzolok, de simán csak bele is márthatom.
Fémdobozban nagyon sokáig friss marad, bár nálunk nagyon gyorsan elfogy.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Hókifli
A hókifli nálunk karácsonyi sütemény. Vendégváráshoz ilyenkor alap.
Puncsos mignon
A puncsos mignon-al elkövettem azt a hibát, hogy egyszer csináltam a lányoknak. Persze - mivel látták, hogy meg tudom csinálni, onnantól folyton kérték, hogy csináljak. Nagyon macerás. Persze ha kész, és majszoljuk a kanapén, az nagyon klassz.
Az elkészítése macerás. Csak akkor kezdj hozzá, ha buzog benned a főznivágyás.
tojás liszt puncs cukor vaj