Zabpelyhes mandulás keksz

(deszert)

Zabpelyhes mandulás keksz

Hozzávalók:

8 dkg vaj+ a kenéshez, 8 dkg cukor, 25 dkg zabpehely, 10 dkg szeletelt mandula, 25 dkg müzli, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg kókuszreszelék, 60 ml méz,

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
Vajazzunk ki egy 24 darabos muffintepsit.
A vajat, a mézet és a cukrot tegyük egy tálkába, és mikrohullámu sütőben olvasszuk össze. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a szeletelt mandulát, a kókuszreszeléket, a müzlit és az aszalt gyümölcsöket. A szilvát és a sárgabarackot áfonya méretűvé kockázzuk. Dolgozzuk össze és a masszát nyomkodjuk a muffintepsi mélyedéseibe. Süssük 8 percig és ha kihűlt vegyük ki a tepsiből.
Olvasszuk meg az étcsokit forró gőz felett és a kihűlt kekszek egyik felét mártsuk bele.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vaníliás keksz

Vaníliás keksz

Mint mindenki, mi is édesszájúak vagyunk:-) Nagyon szeretjük az apró édes kekszeket. Ezekben az a legnagyszerűbb, hogy minden alkalomra lehet egyedileg díszíteni. Nálunk jellemzően halloween-kor és karácsonykor díszít az egész család, de ha vendégek jönnek, akkor is össze szoktam dobni valami ki finomságot.
vaj cukor vanília aroma

Puncsos mignon

Puncsos mignon

A puncsos mignon-al elkövettem azt a hibát, hogy egyszer csináltam a lányoknak. Persze - mivel látták, hogy meg tudom csinálni, onnantól folyton kérték, hogy csináljak. Nagyon macerás. Persze ha kész, és majszoljuk a kanapén, az nagyon klassz. Az elkészítése macerás. Csak akkor kezdj hozzá, ha buzog benned a főznivágyás.
tojás liszt puncs cukor vaj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből