Zabpelyhes mandulás keksz

(deszert)

Zabpelyhes mandulás keksz

Hozzávalók:

8 dkg vaj+ a kenéshez, 8 dkg cukor, 25 dkg zabpehely, 10 dkg szeletelt mandula, 25 dkg müzli, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg étcsokoládé, 12,5 dkg kókuszreszelék, 60 ml méz,

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
Vajazzunk ki egy 24 darabos muffintepsit.
A vajat, a mézet és a cukrot tegyük egy tálkába, és mikrohullámu sütőben olvasszuk össze. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a zabpelyhet, a szeletelt mandulát, a kókuszreszeléket, a müzlit és az aszalt gyümölcsöket. A szilvát és a sárgabarackot áfonya méretűvé kockázzuk. Dolgozzuk össze és a masszát nyomkodjuk a muffintepsi mélyedéseibe. Süssük 8 percig és ha kihűlt vegyük ki a tepsiből.
Olvasszuk meg az étcsokit forró gőz felett és a kihűlt kekszek egyik felét mártsuk bele.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Hókifli

Hókifli

A hókifli nálunk karácsonyi sütemény. Vendégváráshoz ilyenkor alap.

Kókuszgolyó

Kókuszgolyó

Amikor gyerek voltam, anyukám minden születésnapra és a karácsony kivételével minden ünnepre készített nekünk kókuszgolyót. A torta mellett mindig ez volt a nap fénypontja. Mivel nagyon gyorsan elkészíthető, én is gyakran csinálok. Persze a lányoknak már nem azt jelenti mint nekem, de azért nagyon hamar el szokott fogyni
kókusz margarin meggy

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá