Málnás csokiterrine

(deszert)

Málnás csokiterrine

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 3 dl habtejszín, 10 kdg vaj, 20 dkg málna (lehet fagyasztott), 2 ek. méz,

Elkészítés:

Gőz fölött a csokoládét és a vajat megolvasztom. Majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.


A hideg tejszínhabot habbá verjük és a kihűlt csokihoz adjuk.
Öntsük a masszát félliteres, szilikonos őzgerinc formába vagy folpack-al bélelt hasonló formába.
Hűtőbe tesszük 5 órára. A málnát botmixerrel pürésítjük és mézzel ízesítjük. Amikor a csokikrém teljesen megszilárdult, kiborítjuk a formából és megszabadítjuk a fóliától.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és málnapürével tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

málna, csoki