Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

(deszert)

Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal

Hozzávalók:

10 dkg liszt, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, negyed teáskanál só, 2 evőkanál nádcukor, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál vaj a sütéshez, juharszirup, 8 szelet bacon (vagy több),

Elkészítés:

Ez az abszolút kedvenc a gyerekeknél, amit pillanatok alatt fel is falnak, mert ez 12 darabhoz elég.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni. 
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük  a baconszeleteket  sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8  perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal. 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből