Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal
(deszert)

Hozzávalók:
10 dkg liszt, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, negyed teáskanál só, 2 evőkanál nádcukor, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál vaj a sütéshez, juharszirup, 8 szelet bacon (vagy több),Elkészítés:
Ez az abszolút kedvenc a gyerekeknél, amit pillanatok alatt fel is falnak, mert ez 12 darabhoz elég.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük a baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8 perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük a baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8 perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Piskóta tészta 6 tojásból
Egy csomó sütemény alapja a piskóta. Nekem még anyukám tanította meg, hogy hogyan kell igazán jó piskótát csinálni, de csak akkor gyakoroltam igazán be, amikor a lányok megszülettek. Mivel édes szájúak vagyunk, így nagyon sokszor csinálok valamilyen piskóta alapú süteményt.
tojás cukor liszt