Amerikai palacsinta bacennel és juharsziruppal
(deszert)

Hozzávalók:
10 dkg liszt, 2 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 2 teáskanál sütőpor, negyed teáskanál só, 2 evőkanál nádcukor, 2 db tojás, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 evőkanál vaj a sütéshez, juharszirup, 8 szelet bacon (vagy több),Elkészítés:
Ez az abszolút kedvenc a gyerekeknél, amit pillanatok alatt fel is falnak, mert ez 12 darabhoz elég.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük a baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8 perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal.
Kézi mixerrel dolgozzuk össz a palacsinta hozzávalóit. Egy palacsintasütőben forrósítsuk fel az e evőkanál vajat. Tegyünk ele evőkanálnyi halmokat a tésztából, egymástól néhány centi távolságra. Ha a tetejükön képződő buorékok kezdenek kipukkadni, fordítsuk meg a palacsintákat. A másik felüket elég kb. 30 másodpercig sütni.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.Tegyük a baconszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük ropopgósra kb. 8 perc alatt.
Halmozzunk egymásra néhány darab palacsintát, tegyünk a tetejére bacont és locsoljuk meg juharsziruppal.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Madártej
A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília

Csőröge fánk II.
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk