Epres tiramisu

(deszert)

Epres tiramisu

Hozzávalók:

80 dkg eper, 30 dkg mascarpone, 20 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 40 db babapiskóta, 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2 db citrom,

Elkészítés:

Imádom a tiramisut. Viszont a lányok miatt a kávét, mint ízesítőt igyekszem kerülni. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kávé helyett epret tennék bele? Kipróbáltam, és azóta a személyes kedvencem lett :-) Persze a lányok is imádják. Egy hátránya, hogy az eper szezon rövid ideig tart.

Az elkészítése nem bonyolult.

A sziruphoz egy kis lábasba vizet és cukrot teszek és addig kavargatom amíg a cukor fel nem oldódik. Belereszelem a két citrom héját, majd a levét is bele csavarom és forrás után hagyom egy kicsit hűlni. Citrom magok ne legyenek benne!

Az 50 dkg epret megmosom, zöld részét eltávolítom, majd nagyobb darabokra vágom és a turmixgépbe teszem. Gőz fölött megolvasztom a fehér csokoládét, majd hagyom hűlni. Az eper pépet összekeverem a mascarponéval és a fehér csokival, majd a tejszínnel fellazítom.

A babapiskótákat egyesével megforgatom a citromos szirupba, majd egy kb. 30x20 cm-es jénai aljára teszem az első réteg babapiskótát. Megkenem fehér csokis krémmel. A maradék 30 dkg epret vékony szeletekre vágom és minden egyes krém rétegre teszek. Addig folytatom a rétegeket amíg van alapanyag, de a végén a krém legyen a tetején.

Néhány órára a hűtőbe lehet tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csokis - Banános keksz - Paleo

Csokis - Banános keksz - Paleo

Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni. Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

eper, mascarpone, tejszín