Húsos tészta

(főétel)

Húsos tészta

Hozzávalók:

40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 szem paradicsom, 1 TV paprika, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 teás kanál só, olaj, 30 dkg spagetti tészta,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.

Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.

A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.

Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.

30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.

Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Krumpli nudli

Krumpli nudli

A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
liszt olaj krumpli

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

darálthús, paradicsom, hagyma, spagetti