Diós tészta
(főétel)
Hozzávalók:
25 dkg dió, 5 dkg porcukor, 1 zacskó metélt tészta, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál só,Elkészítés:
A diós tésztáról mindig a gyermekkorom jut eszembe. Volt egy öreg diófa az udvarunkon, és sokszor felmásztunk rá. Ősszel pedig együtt vertük le róla a diót és a konyhában éjszakába menően törtük fel és tettük üvegbe :-)
Persze sokat meg is ettünk, de azért mindig maradt a süteményekhez vagy a diós tésztához.
Lehet, hogy ez az emlék teszi számomra különleges étellé ezt az egyszerű ételt, de nekem mindig egy kicsit ünnep, ha ez kerül az asztalra.
Az elkészítése végtelenül egyszerű.
A diót ledarálom és összekeverem a porcukorral.
Talán nosztalgiából, de a diódarálót még mindig anyutól kérem kölcsön. Régi, kézzel tekerős fajta, és nyikorog, ahogy darálunk vele, de ennek a recept szempontjából persze nincs jelentősége :-)
Egy fazékba vizet teszek, olajat és sót, majd a tésztát készre főzöm.
Egy jénai tálba a dió felét öntöm, majd a tészta felét is és összekeverem.
Rászórom a maradék diót és ráteszem a megmaradt tésztát is és alaposan összekeverem.
Természetesen ezt lehet úgy is csinálni, hogy egy adag tésztát a tányérra teszünk és ki-ki az ízlésének megfelelően megszórja dióval.
Persze sokat meg is ettünk, de azért mindig maradt a süteményekhez vagy a diós tésztához.
Lehet, hogy ez az emlék teszi számomra különleges étellé ezt az egyszerű ételt, de nekem mindig egy kicsit ünnep, ha ez kerül az asztalra.
Az elkészítése végtelenül egyszerű.
A diót ledarálom és összekeverem a porcukorral.
Talán nosztalgiából, de a diódarálót még mindig anyutól kérem kölcsön. Régi, kézzel tekerős fajta, és nyikorog, ahogy darálunk vele, de ennek a recept szempontjából persze nincs jelentősége :-)
Egy fazékba vizet teszek, olajat és sót, majd a tésztát készre főzöm.
Egy jénai tálba a dió felét öntöm, majd a tészta felét is és összekeverem.
Rászórom a maradék diót és ráteszem a megmaradt tésztát is és alaposan összekeverem.
Természetesen ezt lehet úgy is csinálni, hogy egy adag tésztát a tányérra teszünk és ki-ki az ízlésének megfelelően megszórja dióval.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Szilvás gombóc
A szilvás gombóc nagyon sokáig volt az abszolút kedvenc. A legnagyobb előnye, hogy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
szilva krumpli liszt
Bolognai spagetti
Hogyan készítsünk gyorsan Bolognai Spagettit? A válasz sehogy. A Bolognai nem 5 perces étel, de megéri a pepecselést.
bolognai spagetti fokhagyma marhahús paradicsom oregánó