Ananászos sült csirkecombok
(főétel)

Hozzávalók:
10 csirkecomb, 1 ananászkonzerv, só, olaj,Elkészítés:
A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni.
Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és a végeredmény nagyon finom.
A combokat megmosom, majd a bőrt óvatosan elválasztom a hústól úgy, hogy egy vékony csík még maradjon a húson.
Az ananászt apró kockákra vágom, majd serpenyőben kicsit megpirítom. Éppen csak annyira, hogy legyen egy kis barna kérge.
Amint kihűlt, az ananász kockákat a bőr és a hús közé teszem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleteszem a combokat és jó alaposan besózom.
Kis olajat teszek alá, lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőbe teszem.
20 percig fólia alatt sütjük, majd 20 percig anélkül.
Amint a bőre megpirult kivehetjük.
Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
Az elkészítése nagyon egyszerű, és a végeredmény nagyon finom.
A combokat megmosom, majd a bőrt óvatosan elválasztom a hústól úgy, hogy egy vékony csík még maradjon a húson.
Az ananászt apró kockákra vágom, majd serpenyőben kicsit megpirítom. Éppen csak annyira, hogy legyen egy kis barna kérge.
Amint kihűlt, az ananász kockákat a bőr és a hús közé teszem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, majd beleteszem a combokat és jó alaposan besózom.
Kis olajat teszek alá, lefedem alufóliával, majd közepesen forró sütőbe teszem.
20 percig fólia alatt sütjük, majd 20 percig anélkül.
Amint a bőre megpirult kivehetjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sült csirke paprikás - lisztes bundában
A paprikás - lisztes bundában sült csirke a párom nagy kedvence, de a lányok is szeretik. Korábban tartottam attól, hogy paprikás dolgokat süssek, mert azt gondoltam, hogy a paprika a melegben elveszti azt a kellemesen intenzív ízét. Aztán megtaláltam ezt a receptet, és azt gondoltam egy próbát megér. Azóta sokszor nyaggatnak érte :-)
csirkecomb liszt pirospaprika vöröshagyma

Sült egész csirke
A sült egész csirke azért nagyszerű választás, mert szinte mindenki mást szeret a sült csirkében. Van, aki a combját és van aki mellét.
Én nagyon szeretem a szárnyát is. Amikor egész csirkét sütök, az ebéd jobban hasonlít egy kőkorszaki örömünnepre, mint egy vasárnapi ebédre :-)
csirke só olaj