Összedobálós sűlt finomság
(főétel)

Hozzávalók:
20-25dkg karaj / tarja, 3-4 szelet baconszalonna (lehet kolozsvári vagy császár is), 2-3 fej vöröshagyma, paradicsom ízlés szerint, 1 kisebb padlizsán, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 közepes burgonya, só, fűszerkeverék, zöldfűszerek (rozmaring / kakukkfű), olivaolaj,Elkészítés:
Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.
Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű.
A krumplit mossuk meg alaposan és héjában vágjuk nagyobb kockákra.
A vöröshagymát is pucoljuk meg, és négyeljük fel. A fokhagymát pucolás után egészben tegyük a tepsibe. A padlizsánt ás paradicsomot is kockázzuk.
Ha minden a tepsiben van, alaposan sózzuk meg, bár én inkább mindenféle finom fűszerkeverékkel szoktam megbolondítani. Kipróbáltam már vargányagombásat, provence-it, rozmaringosat, a Fűszerész-nél hatalmas a választék, én az ő fűszereiket imádom.
Végül a tetejére tépjünk néhány rozmaring-ágat – ne szedjük le a leveleket, mert nem olyan kellemes fogyasztás közben összeakadni vele. De ha nincs rozmaring, mehet bele kakukkfű, vagy zsálya is. Törekedjünk arra, hogy friss alapanyagokat használjunk.
Végezetül pedig olivaolajjal locsoljuk meg és egy kevés vizet löttyintsünk alá.
180 fokon süssük kb. fél órát, de ez attól is függ, mekkorára kockáztuk az alapanyagokat.
Én nem szoktam hozzá semmi egyebet enni, néha egy-egy csemegeuborkára elcsábulok, de ez teljességgel elhagyható.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.
Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű.
A krumplit mossuk meg alaposan és héjában vágjuk nagyobb kockákra.
A vöröshagymát is pucoljuk meg, és négyeljük fel. A fokhagymát pucolás után egészben tegyük a tepsibe. A padlizsánt ás paradicsomot is kockázzuk.
Ha minden a tepsiben van, alaposan sózzuk meg, bár én inkább mindenféle finom fűszerkeverékkel szoktam megbolondítani. Kipróbáltam már vargányagombásat, provence-it, rozmaringosat, a Fűszerész-nél hatalmas a választék, én az ő fűszereiket imádom.
Végül a tetejére tépjünk néhány rozmaring-ágat – ne szedjük le a leveleket, mert nem olyan kellemes fogyasztás közben összeakadni vele. De ha nincs rozmaring, mehet bele kakukkfű, vagy zsálya is. Törekedjünk arra, hogy friss alapanyagokat használjunk.
Végezetül pedig olivaolajjal locsoljuk meg és egy kevés vizet löttyintsünk alá.
180 fokon süssük kb. fél órát, de ez attól is függ, mekkorára kockáztuk az alapanyagokat.
Én nem szoktam hozzá semmi egyebet enni, néha egy-egy csemegeuborkára elcsábulok, de ez teljességgel elhagyható.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Töltött csirke
A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
egész csirke majoránna májkrém tojás

Ananászos sült csirkecombok
A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni.
Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
csirkecomb ananász
