Rántott karfiol
(főétel)

Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol, 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, olaj,Elkészítés:
A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
Az elkészítése rém egyszerű.
A karfiolt virágaira bontom, majd jó alaposan megmosom.
Enyhén sós vízben megpárolom, majd hagyom kihűlni.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd tojásonként egy csipet sót adok hozzájuk és alaposan elkeverem.
Egy tányérba lisztet-, egy másikba pedig zsemlemorzsát teszek.
A karfiolokat előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatom, majd ~170 fokos olajban 15 perc alatt zsemle barnára sütöm őket.
Tálalható rizzsel, vagy krumplipürével.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)
Az elkészítése rém egyszerű.
A karfiolt virágaira bontom, majd jó alaposan megmosom.
Enyhén sós vízben megpárolom, majd hagyom kihűlni.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd tojásonként egy csipet sót adok hozzájuk és alaposan elkeverem.
Egy tányérba lisztet-, egy másikba pedig zsemlemorzsát teszek.
A karfiolokat előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatom, majd ~170 fokos olajban 15 perc alatt zsemle barnára sütöm őket.
Tálalható rizzsel, vagy krumplipürével.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirke felsőcomb
A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Sült egész csirke
A sült egész csirke azért nagyszerű választás, mert szinte mindenki mást szeret a sült csirkében. Van, aki a combját és van aki mellét.
Én nagyon szeretem a szárnyát is. Amikor egész csirkét sütök, az ebéd jobban hasonlít egy kőkorszaki örömünnepre, mint egy vasárnapi ebédre :-)
csirke só olaj