Rántott karfiol

(főétel)

Rántott karfiol

Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol, 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, , olaj,

Elkészítés:

A rántott zöldségek közül ez a legnagyobb kedvenc, mert a karfiol kirántva egyszerre édes és sós, így a többi rántott finomságnak - amivel együtt szoktam tálalni - nagyon klasszul kiemeli az ízét.
Persze a lányoknak nem kedvence, mert hasonlít a brokkolira, de azért egy-két szemet mindig sikerül elrejtenem a tányérjukon :-)

Az elkészítése rém egyszerű.
A karfiolt virágaira bontom, majd jó alaposan megmosom.
Enyhén sós vízben megpárolom, majd hagyom kihűlni.
Egy tányérba beleütöm a tojásokat, majd tojásonként egy csipet sót adok hozzájuk és alaposan elkeverem.
Egy tányérba lisztet-, egy másikba pedig zsemlemorzsát teszek.
A karfiolokat előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában megforgatom, majd ~170 fokos olajban 15 perc alatt zsemle barnára sütöm őket.
Tálalható rizzsel, vagy krumplipürével.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka

Fokhagymás sült sertés lapocka

Fokhagymás sült sertés lapocka

A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)
sertés lapocka fokhagyma olaj só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

karfiol, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj