Fokhagymás, parmezános cukkini
(előétel)

Hozzávalók:
1 darab cukkini, 1 egész citrom, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg parmezán, 1 dl olívaolaj,Elkészítés:
Bevallom, ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra nagyon megtetszett. Szeretem a mediterrán ízeket, hát gyorsan megcsináltam.
Hihetetlenül finom lett, úgyhogy még egy adagot sütnöm kellett, hogy a család is megkóstolhassa.
A páromnak lett egy új kedvenc étele :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű. A mennyiség egy embernek elég, úgyhogy annyival szorzandó minden, ahány személyre sütjük.
A cukkinit megmosom, levágom a végét és négybe vágom.
Alaposan megmosom a citromot, lereszelem a héját és egy evőkanálnyi levet kifacsarok belőle.
A gerezd hagymát megpucolom és lereszelem.
Az olajba teszem a fokhagymát és a citrom héját és levét. Összekeverem.
A fokhagymákat kicsit meg is nyomkodhatjuk.
Lereszelem a sajtot.
Előveszek egy tepsit, kibélelem sütőpapírral és beleteszem a cukkini csíkokat.
Megkenem alaposan a cukkinit az ízesített olajjal, majd megszórom a sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt kész és melegen tálaljuk.
Ha nem tudsz venni parmezánt nem baj. Válassz valamilyen füstölt sajtot és azzal is megszórhatod a cukkinit.
Ha a sajt nem elég sós, akkor érdemes az olajba egy csipet sót tenni, de e nélkül is nagyon finom lesz.
Tálalható magában, vagy köretként.
Hihetetlenül finom lett, úgyhogy még egy adagot sütnöm kellett, hogy a család is megkóstolhassa.
A páromnak lett egy új kedvenc étele :-)
Az elkészítése nagyon egyszerű. A mennyiség egy embernek elég, úgyhogy annyival szorzandó minden, ahány személyre sütjük.
A cukkinit megmosom, levágom a végét és négybe vágom.
Alaposan megmosom a citromot, lereszelem a héját és egy evőkanálnyi levet kifacsarok belőle.
A gerezd hagymát megpucolom és lereszelem.
Az olajba teszem a fokhagymát és a citrom héját és levét. Összekeverem.
A fokhagymákat kicsit meg is nyomkodhatjuk.
Lereszelem a sajtot.
Előveszek egy tepsit, kibélelem sütőpapírral és beleteszem a cukkini csíkokat.
Megkenem alaposan a cukkinit az ízesített olajjal, majd megszórom a sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt kész és melegen tálaljuk.
Ha nem tudsz venni parmezánt nem baj. Válassz valamilyen füstölt sajtot és azzal is megszórhatod a cukkinit.
Ha a sajt nem elég sós, akkor érdemes az olajba egy csipet sót tenni, de e nélkül is nagyon finom lesz.
Tálalható magában, vagy köretként.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sonkás burgonyafelfújt
Nagyon sokszor fordul elő, hogy csak valamilyen apró falatkákra van szükség. Például, ha vendégek jönnek, vagy ha mozizunk itthon.
A lányok nagyon imádják az ilyen apró kínálgatósokat, így elég gyakran kell csinálnom, aminek az az eredménye, hogy egyre több ilyen receptet sikerül megalkotnom :-)
burgonya tojás tej sonka

Bundás kenyér
A bundás kenyér gyerekkorunk klasszikus reggelije volt. Citromos teával még ma is lázba hoz.
tojás kenyér