Fokhagymás, parmezános cukkini

(előétel)

Fokhagymás, parmezános cukkini

Hozzávalók:

1 darab cukkini, 1 egész citrom, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg parmezán, 1 dl olívaolaj,

Elkészítés:

Bevallom, ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra nagyon megtetszett. Szeretem a mediterrán ízeket, hát gyorsan megcsináltam.
Hihetetlenül finom lett, úgyhogy még egy adagot sütnöm kellett, hogy a család is megkóstolhassa.
A páromnak lett egy új kedvenc étele :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. A mennyiség egy embernek elég, úgyhogy annyival szorzandó minden, ahány személyre sütjük.

A cukkinit megmosom, levágom a végét és négybe vágom.
Alaposan megmosom a citromot, lereszelem a héját és egy evőkanálnyi levet kifacsarok belőle.
A gerezd hagymát megpucolom és lereszelem.
Az olajba teszem a fokhagymát és a citrom héját és levét. Összekeverem.
A fokhagymákat kicsit meg is nyomkodhatjuk.
Lereszelem a sajtot.
Előveszek egy tepsit, kibélelem sütőpapírral és beleteszem a cukkini csíkokat.
Megkenem alaposan a cukkinit az ízesített olajjal, majd megszórom a sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt kész és melegen tálaljuk.

Ha nem tudsz venni parmezánt nem baj. Válassz valamilyen füstölt sajtot és azzal is megszórhatod a cukkinit.
Ha a sajt nem elég sós, akkor érdemes az olajba egy csipet sót tenni, de e nélkül is nagyon finom lesz.

Tálalható magában, vagy köretként.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bundás kenyér

Bundás kenyér

A bundás kenyér gyerekkorunk klasszikus reggelije volt. Citromos teával még ma is lázba hoz.
tojás kenyér

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

cukkini, olíva olaj, fokhagyma, sajt, citrom