Fokhagymás, parmezános cukkini

(előétel)

Fokhagymás, parmezános cukkini

Hozzávalók:

1 darab cukkini, 1 egész citrom, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg parmezán, 1 dl olívaolaj,

Elkészítés:

Bevallom, ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra nagyon megtetszett. Szeretem a mediterrán ízeket, hát gyorsan megcsináltam.
Hihetetlenül finom lett, úgyhogy még egy adagot sütnöm kellett, hogy a család is megkóstolhassa.
A páromnak lett egy új kedvenc étele :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű. A mennyiség egy embernek elég, úgyhogy annyival szorzandó minden, ahány személyre sütjük.

A cukkinit megmosom, levágom a végét és négybe vágom.
Alaposan megmosom a citromot, lereszelem a héját és egy evőkanálnyi levet kifacsarok belőle.
A gerezd hagymát megpucolom és lereszelem.
Az olajba teszem a fokhagymát és a citrom héját és levét. Összekeverem.
A fokhagymákat kicsit meg is nyomkodhatjuk.
Lereszelem a sajtot.
Előveszek egy tepsit, kibélelem sütőpapírral és beleteszem a cukkini csíkokat.
Megkenem alaposan a cukkinit az ízesített olajjal, majd megszórom a sajttal.
180 fokos sütőben 15 perc alatt kész és melegen tálaljuk.

Ha nem tudsz venni parmezánt nem baj. Válassz valamilyen füstölt sajtot és azzal is megszórhatod a cukkinit.
Ha a sajt nem elég sós, akkor érdemes az olajba egy csipet sót tenni, de e nélkül is nagyon finom lesz.

Tálalható magában, vagy köretként.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bundás kenyér

Bundás kenyér

A bundás kenyér gyerekkorunk klasszikus reggelije volt. Citromos teával még ma is lázba hoz.
tojás kenyér

Sonkás burgonyafelfújt

Sonkás burgonyafelfújt

Nagyon sokszor fordul elő, hogy csak valamilyen apró falatkákra van szükség. Például, ha vendégek jönnek, vagy ha mozizunk itthon. A lányok nagyon imádják az ilyen apró kínálgatósokat, így elég gyakran kell csinálnom, aminek az az eredménye, hogy egyre több ilyen receptet sikerül megalkotnom :-)
burgonya tojás tej sonka

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

cukkini, olíva olaj, fokhagyma, sajt, citrom

Szólj hozzá