Sonkás burgonyafelfújt

(előétel)

Sonkás burgonyafelfújt

Hozzávalók:

60 dkg burgonya, 4 db tojás, 1 dl tej, 6 dkg vaj, 15 dkg sonka, 1 kk. só, csipet fehér bors, csipet szerecsendió, vaj és zsemlemorzsa a kikenéshez, kanál vaj a sonkához,

Elkészítés:

Nagyon sokszor fordul elő, hogy csak valamilyen apró falatkákra van szükség. Például, ha vendégek jönnek, vagy ha mozizunk itthon.
A lányok nagyon imádják az ilyen apró kínálgatósokat, így elég gyakran kell csinálnom, aminek az az eredménye, hogy egyre több ilyen receptet sikerül megalkotnom :-)

Az elkészítése rém egyszerű.
A burgonyát megpucolom, majd  kockára vágva, sós vízben megfőzöm.
Még melegen áttöröm a krumplit, majd összekeverem a vajjal, a tejjel és a tojások sárgájával és ízesítem borssal és szerecsendióval.
A fehérjéből csipet só hozzáadásával kemény habot verek és a burgonya masszájához keverem.

A sonkákat csíkokra vágom és egy kanál vajon szépen megpirítom.
Kisebb méretű felfújtformákat kivajazom és zsemlemorzsával megszórom, majd háromnegyedig töltöm a masszával, utána a sonkacsíkokat beleteszem és befedem a maradék krumplival. 
Enyhén odaütögetem az asztalhoz, hogy egyenletes benne a massza.

190 fokos sütőben 12-15 perc alatt elkészül.

Ha elkészült tálalhatjuk simán, de reszelhetünk rá egy kevés sajtot is, vagy apróra vágott medvehagymát.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bundás kenyér

Bundás kenyér

A bundás kenyér gyerekkorunk klasszikus reggelije volt. Citromos teával még ma is lázba hoz.
tojás kenyér

Fokhagymás, parmezános cukkini

Fokhagymás, parmezános cukkini

Bevallom, ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra nagyon megtetszett. Szeretem a mediterrán ízeket, hát gyorsan megcsináltam. Hihetetlenül finom lett, úgyhogy még egy adagot sütnöm kellett, hogy a család is megkóstolhassa. A páromnak lett egy új kedvenc étele :-)
cukkini olíva olaj fokhagyma sajt citrom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

burgonya, tojás, tej, sonka