Fokhagymás sült sertés lapocka

(főétel)

Fokhagymás sült sertés lapocka

Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka, 2 fej fokhagyma, olaj, ,

Elkészítés:

A fokhagymás sertés lapockát kérgesre kell sütni, mert az a finom, barna, sós fokhagymás réteg a legfinomabb az egészben :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A húst megmosom, majd kb másfél centinként bevágom.
Alaposan besózom és jól beledolgozom a sót a húsba, majd a meghámozott fokhagymát fokhagymapréssel a húsra nyomom és azt is jó alaposan beledolgozom.

Egy serpenyőbe sütőpapírt tesztek, majd egy pár csepp olajat szétkenek alatta.
Erre teszem a húst, majd azt is meglocsolom egy kis olajjal.
Lefedem alufóliával és közepesen meleg sütőben 45-50 percig sütöm.
Ezután leveszem róla az alufóliát és a nélkül is sütöm még 25 percig miközben néha meglocsolom a hús alatti lével.

Amikor kész, felszeletelem.
Rizzsel, vagy párolt zöldséggel tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sós csirkecomb

Sós csirkecomb

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele
csirkecomb olaj só

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sertés lapocka, fokhagyma, olaj,