Kókuszos mámor

(deszert)

Kókuszos mámor

Hozzávalók:

Kókuszreszelék 500 g, , Cocomas kókuszkrém 1000 ml, , kb. 8-10 e.k. kókuszzsír, , 8-10 e.k. kókuszliszt, , min. 2-3 k.k.l Cukoressimo vagy 6-8 e.k. Xukor (ízlés szerint még mehet bele több) ,

Elkészítés:

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre.
Ez a kókuszos mámor :-)

Egy nagy keverő tálba beleöntöm a kókuszreszeléket, rá a kókuszkrémet, kókuszzsírt és rászórom az édesítőt és a kókuszlisztet.
Összekeverem és kézzel formázható masszát kapok belőle, ilyenkor meg szoktam kóstolni és ha nem elég édes rakok bele még édesítőt.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe kézzel belenyomkodom a masszát. Elegyengetem, majd ráterítek egy másik sütőpapírt és ezen  keresztül szépen elsimítom.

Lehúzom a sütőpapírt és mehet rá a csokimáz.
Utána pár órára hűtőbe kell rakni, ameddig megdermed a csoki. Elég nagy mennyiség lesz belőle, 45-50 szelet is kijön belőle.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kókusz, kókuszliszt, kókuszzsír