Almás süti - Paleo

(deszert)

Almás süti - Paleo

Hozzávalók:

100 g mandula liszt, 30 g kókuszzsír, 2 db tojás, 0,7 dl víz, 15 csepp sztívia, de lehet más paleo édesítőszer /eritrit, xylit/, ha valaki nem szereti a sztívia jellegzetes ízét, 5-6 db alma, kókusz csipsz v. kókuszreszelék, őrölt fahéj, durvára aprított mandula v. mogyoró,

Elkészítés:

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.

A mandulalisztet, kókuszzsírt, sztíviát, vizet és a tojások sárgáját összekeverjük.

Belekeverhetjük a mogyorót/mandulát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tésztához keverjük, és egy kerek 22-24cm átmérőjű tortaformába simítjuk.

A meghámozott almákat vékony szeletekre vágjuk, kevés kókuszzsíron fahéjjal meghintve, serpenyőben rövid ideig süssük elő, majd egyenletesen osszuk el a tészta tetején. Legalább olyan vastag rétegben halmozzunk almát, amilyen vastag a tészta.
Szórjuk meg fahéjjal, kókusszal, ha nem tettük a tésztába a mandulát/mogyorót azt is a tetejére szórhatjuk.

Ettől ropogósabb lesz.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.

Csőröge fánk II.

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Madártej

Madártej

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

alma, tojás, mandula, fahéj