Csokis túrógombóc
(deszert)

Hozzávalók:
50 dkg túró, 3 db tojás, 10 dkg búzadara, 10 dkg étcsokoládé, só, zsemlemorzsa, olaj,Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a darával, csipet sót is teszünk bele. 40 percig hagyjuk pihenni.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Kézzel gombócokat formázunk, majd minden gombóc közepébe kocka, fél kocka csokit nyomunk. Egy fazékba 1 kávéskanál sót teszünk, majd háromnegyedéig tesszük vízzel és felforraljuk. Amikor lobog a víz a gombócokat beletesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Melegen tálaljuk.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Kézzel gombócokat formázunk, majd minden gombóc közepébe kocka, fél kocka csokit nyomunk. Egy fazékba 1 kávéskanál sót teszünk, majd háromnegyedéig tesszük vízzel és felforraljuk. Amikor lobog a víz a gombócokat beletesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Melegen tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.