Csokis túrógombóc

(deszert)

Csokis túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 db tojás, 10 dkg búzadara, 10 dkg étcsokoládé, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a darával, csipet sót is teszünk bele. 40 percig hagyjuk pihenni.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Kézzel gombócokat formázunk, majd minden gombóc közepébe kocka, fél kocka csokit nyomunk. Egy fazékba 1 kávéskanál sót teszünk, majd háromnegyedéig tesszük vízzel és felforraljuk. Amikor lobog a víz a gombócokat beletesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Melegen tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből