Csokis túrógombóc

(deszert)

Csokis túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 db tojás, 10 dkg búzadara, 10 dkg étcsokoládé, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a darával, csipet sót is teszünk bele. 40 percig hagyjuk pihenni.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Kézzel gombócokat formázunk, majd minden gombóc közepébe kocka, fél kocka csokit nyomunk. Egy fazékba 1 kávéskanál sót teszünk, majd háromnegyedéig tesszük vízzel és felforraljuk. Amikor lobog a víz a gombócokat beletesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Melegen tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs

Kattancs

A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba. Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből