Sörtészta

(főétel)

Sörtészta

Hozzávalók:

20 dkg liszt , 2 dl sör , 3 tojás , 0.5 dl olaj , kevés só,

Elkészítés:

A sörtészta ideális olajban sült ételekhez. Mehet halra, csirkemellre, de gyakran zöldségeket sütünk vele. Mivel az alkohol kisül belőle, nyugodtan ehetik a lányok is.

Az elkészítése roppant egyszerű.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük. 

Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget.
Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Összedobálós sűlt finomság

Összedobálós sűlt finomság

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni. Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sör, liszt, olaj, tojás