Sörtészta
(főétel)

Hozzávalók:
20 dkg liszt , 2 dl sör , 3 tojás , 0.5 dl olaj , kevés só,Elkészítés:
A sörtészta ideális olajban sült ételekhez. Mehet halra, csirkemellre, de gyakran zöldségeket sütünk vele. Mivel az alkohol kisül belőle, nyugodtan ehetik a lányok is.
Az elkészítése roppant egyszerű.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget.
Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
Az elkészítése roppant egyszerű.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget.
Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb
Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Összedobálós sűlt finomság
Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.