Tejszínes spárga
(főétel)
Hozzávalók:
1 kg zöld spárga, 20 dkg füstölt sonka, 2 dl tejföl, 20 dkg sajt, 1 evőkanál vaj, 2 tojás sárgája, só,Elkészítés:
A spárgát sós vízben megfőzzük.
A sajtot lereszelem, a sonkát kockára vágom.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára teszem a spárgát, rá a sonkát és megszórom sajttal. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a spárgával zárjuk a sort.
A tejföllel kikevert tojás sárgáját ráöntjük a spárgára.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A sajtot lereszelem, a sonkát kockára vágom.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára teszem a spárgát, rá a sonkát és megszórom sajttal. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogynak a hozzávalók, de a spárgával zárjuk a sort.
A tejföllel kikevert tojás sárgáját ráöntjük a spárgára.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Sült oldalas
Sült oldalas, és gyerek korunk favoritja a zsíros kenyér
oldalas fokhagyma zsíros kenyér
Összedobálós sűlt finomság
Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.