Rakott krumpli

(főétel)

Rakott krumpli

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, 6 tojás, 1 szál kolbász, 4 dl tejföl, ,

Elkészítés:

A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.

A krumplikat megmosom és héjába puhára főzöm, majd megpucolom.
A tojásokat keményre főzöm, majd ha kész megpucolom és tojásvágóval karikákra vágom.
Nagyobb tepsi, vagy jénai alját kicsit megkenem olajjal majd a krumpli felét felkarikázom, sózom és szépen elrendezem a tepsi alján.
Felkarikázom a kolbászt és ráhelyezem a krumplikra, utána pedig a tojásokat is szép egyenletesen eloszlatom a kolbászkákon.
A végén a krumpli másik felét szintén felkarikázom és rétegenként sózom.
A tetejére rákenem a tejfölöket és meglocsolom egy pici olajjal, majd  az előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.

Az elkészítés fázisairól készítettünk egy kis videót, amit ezen a linken nézhettek meg.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tojás, kolbász, krumpli