Töltött csirke
(főétel)
Hozzávalók:
1 egész bontott csirke, 2 db nagyobb krumpli, 2 db tojás, 1 konzerv májkrém, 1 evőkanál majoránna, 1 mokkás kanál só, olaj,Elkészítés:
A töltött csirkében az a legjobb, hogy olyan, mintha mindent, amit egy sült csirkéből ki lehetne hozni összegyúrták volna egy ételbe. Minden részét imádom. Az elkészítése egy rémálom, de kitartás, mert nagyon megéri a pepecselést.
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.
A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.
Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.
Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.
A csirkét kívül és belül jó alaposan megmosom.
A tojásokat keményre főzöm.
A krumplikat megpucolom, megmosom, felkockázom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leöntöm róla a vizet.
A töltelékhez villával összetöröm a tojásokat, a krumplit, a felbontott májkrémet, a majoránnát és megsózom.
A csirke belsejét megtöltöm a töltelékkel és ha még marad, akkor a bőre alá is teszek. Hústűvel összefogom, nehogy a töltelék megszökjön.
A lábakat érdemes összekötni, nehogy a fóliát kilyukassza.
Kívülről besózom, beolajozom és 1 pohár vizet teszek alá, majd alufóliával letakarom. Előmelegített sütőbe teszem és kb. 70 perc alatt szép arany barnára sütöm.
Érdemes néha ránézni és meglocsolni.
Tálalhatjuk krumplipürével, tört krumplival, rizzsel, stb.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Rántott hagymakarika
Bevallom a rántott hagymakarikát nagyon sokáig nem mertem elkészíteni, mert macerásnak gondoltam a karikák panírozását, és féltem attól, hogy a prézli végül nem marad rajta a hagymán, így mindig mirelit hagymakarika került az asztalra, ha erre volt kedvünk.
Ma már csak nevetek rajta, mert igazából nagyon egyszerű, és akárcsak a rántott tök esetében minden félelmem alaptalan volt.
kagyma tojás liszt zsemlemorzsa
Grillezett csirkemell
Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is. A grillezett csirkemellet először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.
csirkemell fokhagyma olaj