Szilvalekváros-diós kalács

(deszert)

Szilvalekváros-diós kalács

Hozzávalók:

30 dkg kalács, 15 dkg durvára tört dió, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kis üveg szilvalekvár,

Elkészítés:

180 fokra előmelegítem a sütőt.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük. 
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sárgarépás muffin

Sárgarépás muffin

Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.
sárgarépa dió tojás gyömbér

Fügés, mandulakrémes pite

Fügés, mandulakrémes pite

Amikor ültettünk egy fügefát az udvarra kicsit reménykedtem benne, hogy szép nagy termései lesznek idővel, mert gyerekkorom óta imádom a fügét :-) És persze mindent, amiben füge van. Amikor elkezdett teremni, gyorsan kellett egy recept, amivel kipróbálhatom. Ezt a receptet találtam meg elsőre.
füge vanília fagylat

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá