Farsangi fánk
(deszert)

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 6 dkg vaj, 5 tojássárgája, 2 evőkanál kristálycukor, 3 dkg éleszt, 3 dl tej, 1 l olaj a sütéshez,Elkészítés:
A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
Az elkészítése nem bonyolult, és a gyerekek mindig örülnek neki.
Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal.
Amikor az élesztő megkelt beleöntöm a lisztbe, majd hozzáöntöm a habos vajat, a maradék cukrot és a tejet.
Tészta állagúvá gyúrom, majd meleg helyen duplájára kelesztem.
Enyhén lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Lisztbe mártott pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A fánk formákat hagyjuk 30 percig pihenni.
Bő, forró olajban először fedő alatt sütjük, majd miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Az elkészítése nem bonyolult, és a gyerekek mindig örülnek neki.
Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal.
Amikor az élesztő megkelt beleöntöm a lisztbe, majd hozzáöntöm a habos vajat, a maradék cukrot és a tejet.
Tészta állagúvá gyúrom, majd meleg helyen duplájára kelesztem.
Enyhén lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Lisztbe mártott pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A fánk formákat hagyjuk 30 percig pihenni.
Bő, forró olajban először fedő alatt sütjük, majd miután megfordítottuk, fedő nélkül sütjük tovább.
Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl