Diós lepény

(deszert)

Diós lepény

Hozzávalók:

8 dkg vaj, 2 db tojás, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 1 egész zacskó sütőpor, 2 dl tej, 1 kk. szódabikarbóna,

Elkészítés:

 

A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a tejet, a tojást, a diót, a cukrot és a megolvasztott vajat jól alaposan összedolgozom. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. Ha kész és kihűlt lehet tea mellé fogyasztani vagy ízlés szerint valamilyen krémmel tölteni.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fügés, mandulakrémes pite

Fügés, mandulakrémes pite

Amikor ültettünk egy fügefát az udvarra kicsit reménykedtem benne, hogy szép nagy termései lesznek idővel, mert gyerekkorom óta imádom a fügét :-) És persze mindent, amiben füge van. Amikor elkezdett teremni, gyorsan kellett egy recept, amivel kipróbálhatom. Ezt a receptet találtam meg elsőre.
füge vanília fagylat

Csokis - Banános keksz - Paleo

Csokis - Banános keksz - Paleo

Ez a legegyszerűbb paleo süti, amit csak el lehet készíteni. Tisztára olyan, mint amikor gyerekkorunkban mindenféle édességet összekevertünk, és elneveztük mindent bele sütinek
csokoládé xilit mandula banán

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből