Citromos piskótakocka

(deszert)

Citromos piskótakocka

Hozzávalók:

A tésztához, 20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom, 10 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, A díszítéshez, kb. 2 evőkanál porcukor, citromhéj vagy bogyós gyümölcs,

Elkészítés:

A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk.
Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük.

Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tésztakeveréket a formába öntjük.
A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon.
Később, hűlés közben kissé megszilárdul.

A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk és kb 5 -8 cm-es kockákra vágjuk.  Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás süti - Paleo

Almás süti - Paleo

Aki már diétázott, tudja mennyire felértékelődnek az édességek ilyenkor. Nos itt egy recept, amelyet diéta alatt is büntetlenül lehet fogyasztani.
alma tojás mandula fahéj

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

piskóta, citrom