Kókuszos mámor

(deszert)

Kókuszos mámor

Hozzávalók:

Kókuszreszelék 500 g, , Cocomas kókuszkrém 1000 ml, , kb. 8-10 e.k. kókuszzsír, , 8-10 e.k. kókuszliszt, , min. 2-3 k.k.l Cukoressimo vagy 6-8 e.k. Xukor (ízlés szerint még mehet bele több) ,

Elkészítés:

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre.
Ez a kókuszos mámor :-)

Egy nagy keverő tálba beleöntöm a kókuszreszeléket, rá a kókuszkrémet, kókuszzsírt és rászórom az édesítőt és a kókuszlisztet.
Összekeverem és kézzel formázható masszát kapok belőle, ilyenkor meg szoktam kóstolni és ha nem elég édes rakok bele még édesítőt.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és ebbe kézzel belenyomkodom a masszát. Elegyengetem, majd ráterítek egy másik sütőpapírt és ezen  keresztül szépen elsimítom.

Lehúzom a sütőpapírt és mehet rá a csokimáz.
Utána pár órára hűtőbe kell rakni, ameddig megdermed a csoki. Elég nagy mennyiség lesz belőle, 45-50 szelet is kijön belőle.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Epres tiramisu

Epres tiramisu

Imádom a tiramisut. Viszont a lányok miatt a kávét, mint ízesítőt igyekszem kerülni. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kávé helyett epret tennék bele? Kipróbáltam, és azóta a személyes kedvencem lett :-) Persze a lányok is imádják. Egy hátránya, hogy az eper szezon rövid ideig tart.
eper mascarpone tejszín

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kókusz, kókuszliszt, kókuszzsír