Fügés, mandulakrémes pite
(deszert)

Hozzávalók:
A tésztához:, 12,5 dkg vaj + a kikenéshez, 7,5 dkg cukor, 1 db tojás, negyed teáskanál só, 37,5 dkg liszt + a formához, A mandulakrémhez:, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg cukor, 30 dkg darált mandula, 4,5 dkg liszt, 2 db tojás, 2 teáskanál vaníliakivonat, 4 db friss füge,Elkészítés:
Amikor ültettünk egy fügefát az udvarra kicsit reménykedtem benne, hogy szép nagy termései lesznek idővel, mert gyerekkorom óta imádom a fügét :-) És persze mindent, amiben füge van. Amikor elkezdett teremni, gyorsan kellett egy recept, amivel kipróbálhatom. Ezt a receptet találtam meg elsőre.
A tésztához a vajat és a cukrot kézimixerrel keverjük habosra,majd dolgozzuk bele a tojást. Adjuk hozzá a lisztet a sóval, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tészává. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy körben az oldalán a pereméig érjen. Tegyük hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a vajat kézi mixerrel keverjük habosra a cukorral egy nagyobb tálban Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük hozzá a tojásokat.
Keverjük bele a darált mandulát meg a lisztet. Vegyük ki a hűtőből a formát és kanalazzuk a tölteléket a tésztára.
Mossuk meg és csepegtessük le a fügéket, majd vágjuk félbe mindegyiket. Nyomkodjuk a krémbe a fügéket a vágott oldalukkal felfele és az előmelegített 180 fokos sütőben 50 percig süssük.
Tálaláskor vaníliafagyit vagy tejszínhabot tehetünk mellé.
A tésztához a vajat és a cukrot kézimixerrel keverjük habosra,majd dolgozzuk bele a tojást. Adjuk hozzá a lisztet a sóval, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tészává. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett piteformába úgy, hogy körben az oldalán a pereméig érjen. Tegyük hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a vajat kézi mixerrel keverjük habosra a cukorral egy nagyobb tálban Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük hozzá a tojásokat.
Keverjük bele a darált mandulát meg a lisztet. Vegyük ki a hűtőből a formát és kanalazzuk a tölteléket a tésztára.
Mossuk meg és csepegtessük le a fügéket, majd vágjuk félbe mindegyiket. Nyomkodjuk a krémbe a fügéket a vágott oldalukkal felfele és az előmelegített 180 fokos sütőben 50 percig süssük.
Tálaláskor vaníliafagyit vagy tejszínhabot tehetünk mellé.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl