Csőröge fánk II.
(deszert)

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 30 dkg vanília cukor, 2 dl tejföl, 6 db tojás sárgája, 1 evőkanál sütő rum, olaj a sütéshez, porcukor a tálaláshoz,Elkészítés:
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
A hozzávalókat alaposan tésztává gyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni. Újra átgyúrjuk, majd fél cm vastagra nyújtjuk ki. Csöröge metélővel 4 ujjnyi széles és hosszú kockákat vágunk, majd a kocka közepén kétszer, egymás mellett megvagdaljuk szintén a csöröge metélővel. Forró olajban aranysárgára sütjük, majd tálaláskor porcukorral megszórjuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Farsangi fánk
A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt