Csőröge fánk II.

(deszert)

Csőröge fánk II.

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 30 dkg vanília cukor, 2 dl tejföl, 6 db tojás sárgája, 1 evőkanál sütő rum, olaj a sütéshez, porcukor a tálaláshoz,

Elkészítés:

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.

A hozzávalókat alaposan tésztává gyúrjuk, majd fél órát hagyjuk pihenni. Újra átgyúrjuk, majd fél cm vastagra nyújtjuk ki. Csöröge metélővel 4 ujjnyi széles és hosszú kockákat vágunk, majd a kocka közepén kétszer, egymás mellett megvagdaljuk szintén a csöröge metélővel. Forró olajban aranysárgára sütjük, majd tálaláskor porcukorral megszórjuk.

 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Farsangi fánk

Farsangi fánk

A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

fánk