Csörögefánk
(deszert)

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 3 evőkanál porcukor, 2-3 evőkanál rum (elhagyható), csipet só, olaj a sütéshez,Elkészítés:
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
A lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a porcukrot és a rumot összedolgozom. A kapott tésztát vékonyra nyújtom és széles csíkokat vágom.
A csíkokból pedig rombusz formájú darabokat készítek. A tészta közepén egy vágást ejtek, ahol az egyik szárat áthúzom a résen.
Forró olajban kisütöm, majd porcukorral meghintem.
Aki szereti lekvárba is mártogathatja.
A lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, a tejfölt, a porcukrot és a rumot összedolgozom. A kapott tésztát vékonyra nyújtom és széles csíkokat vágom.
A csíkokból pedig rombusz formájú darabokat készítek. A tészta közepén egy vágást ejtek, ahol az egyik szárat áthúzom a résen.
Forró olajban kisütöm, majd porcukorral meghintem.
Aki szereti lekvárba is mártogathatja.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csőröge fánk II.
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk

Farsangi fánk
A farsangi fánk persze nem csak farsang idején készül nálunk. Anyukám gyakran meglepi a lányokat vele.
tej élesztő tojás liszt