Málnás-csokis rakott palacsinta

(deszert)

Málnás-csokis rakott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához (12 szelethez), 4 db tojás, 7,5 dkg olvasztott vaj, 26 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 675 ml tej, 4 evőkanál kakaópor, 1 csipet só, A krémhez:, 500 ml habtejszín, 30 dkg mascarpone, 5 evőkanál málnalekvár, A mázhoz:, 100 ml habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, málnaszemek,

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit robotgéppel keverjük simára, majd tegyük 15 percre a hűtőbe. Süssük mega palacsintákat, és tegyük félre őket, amíg ki nem hűlnek.
A krémhez verjük kemény habot a tejszínből, forgassuk a mascarponéba, keverjük bele a málnalekvárt is. Rétegezzük a málnahabot a palacsintákra, de a legfelső palacsintára már ne kenjünk belőle.
A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, a felét öntsük a felaprított csokira, keverjük el, majd adjuk hozzá a többi tejszínt, és öntsük a torta tetejére. Díszítsük málnaszemekkel. Tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes - vaníliás körtetorta

Mézes-vaníliás körtetorta. Minden benne van, ami csak édesség tehet egy sütit. Méz, vanília és körte.
Méz vanília körte

Tojáshabos almatorta

Tojáshabos almatorta

Nem egyszerű, de nagyon finom egész éves torta.
alma torta tojás liszt vaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá