Málnás-csokis rakott palacsinta

(deszert)

Málnás-csokis rakott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához (12 szelethez), 4 db tojás, 7,5 dkg olvasztott vaj, 26 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 675 ml tej, 4 evőkanál kakaópor, 1 csipet só, A krémhez:, 500 ml habtejszín, 30 dkg mascarpone, 5 evőkanál málnalekvár, A mázhoz:, 100 ml habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, málnaszemek,

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit robotgéppel keverjük simára, majd tegyük 15 percre a hűtőbe. Süssük mega palacsintákat, és tegyük félre őket, amíg ki nem hűlnek.
A krémhez verjük kemény habot a tejszínből, forgassuk a mascarponéba, keverjük bele a málnalekvárt is. Rétegezzük a málnahabot a palacsintákra, de a legfelső palacsintára már ne kenjünk belőle.
A mázhoz forraljuk fel a tejszínt, a felét öntsük a felaprított csokira, keverjük el, majd adjuk hozzá a többi tejszínt, és öntsük a torta tetejére. Díszítsük málnaszemekkel. Tegyük hűtőbe, hogy összeálljon.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Almás répatorta

Almás répatorta

A répás almatorta nem éppen a klasszikus születésnapi torta, de érdemes kipróbálni.
répa alma torta

Ananásztorta

Ananásztorta

Az ananásztorta az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta a világon.
ananász sütemény torta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből