Aszalt barackos keksz

(deszert)

Aszalt barackos keksz

Hozzávalók:

40 dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 db tojás, 50 dkg liszt, 10 dkg aszalt barack felaprítva, fél dkg szódabikarbóna, fél dkg őrölt szegfűszeg, csipet só,

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük.

Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a sót összekeverem, majd beleöntöm a tojásos keverékbe.
Ezt jól összekutyulom, majd az aprított barackot is beleforgatom.

Sütőpapírral kibélelem a tepsit és egy kanállal kis halmokat teszek rá egymástól kb. 5 cm távolságra, majd megnyomom, hogy egyenletesen terüljenek el. 180 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szélei nem kezdenek barnulni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk

Csörögefánk

Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

barack, margarin, tojás