Aszalt barackos keksz
(deszert)
Hozzávalók:
40 dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 db tojás, 50 dkg liszt, 10 dkg aszalt barack felaprítva, fél dkg szódabikarbóna, fél dkg őrölt szegfűszeg, csipet só,Elkészítés:
A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük.
Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a sót összekeverem, majd beleöntöm a tojásos keverékbe.
Ezt jól összekutyulom, majd az aprított barackot is beleforgatom.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit és egy kanállal kis halmokat teszek rá egymástól kb. 5 cm távolságra, majd megnyomom, hogy egyenletesen terüljenek el. 180 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szélei nem kezdenek barnulni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Málnás csokiterrine
Könnyű, finom sütemény. A málna és a csoki mindig jó párosítás. Megkoronáz minden ünnepet.
málna csoki
Csőröge fánk II.
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
fánk