Aszalt barackos keksz

(deszert)

Aszalt barackos keksz

Hozzávalók:

40 dkg margarin, 60 dkg cukor, 3 db tojás, 50 dkg liszt, 10 dkg aszalt barack felaprítva, fél dkg szódabikarbóna, fél dkg őrölt szegfűszeg, csipet só,

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverjük.

Egy másik tálba a lisztet, a szódabikarbónát, a szegfűszeget és a sót összekeverem, majd beleöntöm a tojásos keverékbe.
Ezt jól összekutyulom, majd az aprított barackot is beleforgatom.

Sütőpapírral kibélelem a tepsit és egy kanállal kis halmokat teszek rá egymástól kb. 5 cm távolságra, majd megnyomom, hogy egyenletesen terüljenek el. 180 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a szélei nem kezdenek barnulni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre. Ez a kókuszos mámor
kókusz kókuszliszt kókuszzsír

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

barack, margarin, tojás

Szólj hozzá