Kókuszgolyó

(deszert)

Kókuszgolyó

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl meggylé, golyónként 1 szem meggy,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam, anyukám minden születésnapra és a karácsony kivételével minden ünnepre készített nekünk kókuszgolyót.
A torta mellett mindig ez volt a nap fénypontja. Mivel nagyon gyorsan elkészíthető, én is gyakran csinálok. Persze a lányoknak már nem azt jelenti mint nekem, de azért nagyon hamar el szokott fogyni :-)

Az elkészítése végtelenül egyszerű.
A háztartási kekszet lereszeljük - én a sajtreszelővel szoktam, de bármilyen aprító megfelel - és elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal. Ezt csinálhatják a lányok is, mert imádnak tapicskolni a masszában :-) Ezután hozzáadjuk a  porcukrot, a vaníliás cukrot és kakaót. Ezt is jól beledolgozzuk, majd öntünk hozzá egy nagyon kevés meggylevet. Ez lehet szörp, konzerv leve, vagy friss meggylé is. Csak annyit tegyünk hozzá, hogy a massza könnyen formázható legyen.
A masszából készítsünk kis golyókat úgy, hogy közben a közepébe nyomjunk egy meggy szemet. Ezután a golyókat forgassunk meg kókuszreszelékben.

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe pár percre, hogy megfelelően összeálljon. 
A siker garantált :-)

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre. Ez a kókuszos mámor
kókusz kókuszliszt kókuszzsír

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kókusz, margarin, meggy