Pisztáciás-csokis-marcipános répa
(deszert)

Hozzávalók:
10 dkg olvasztott vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált, pirított, sótlan pisztácia, 5 dkg olvasztott étcsokoládé, 15 dkg darált keksz, 50 dkg narancssárga marcipán, 10 dkg zöld marcipán,Elkészítés:
Az olvasztott vajat, porcukrot, darált pisztáciát, gőz felett megolvasztott csokit, darált kekszet összegyúrjuk. Ha túl lágy tehetünk bele még egy kis kekszet, ha túl kemény, akkor egy kis tejet.
Amikor összeállt a tészta, 10 egyenlő részre osztjuk, majd kis répákat formázunk belőle. Lehűtjük.
Ha keményre dermedt, porcukrozott felületen kinyújtjuk a narancssárga marcipánt, egyenlően feldaraboljuk, majd az egyes darabokat a répákra simítjuk. Zöld marcipánból szárakat formázunk rá.
Amikor összeállt a tészta, 10 egyenlő részre osztjuk, majd kis répákat formázunk belőle. Lehűtjük.
Ha keményre dermedt, porcukrozott felületen kinyújtjuk a narancssárga marcipánt, egyenlően feldaraboljuk, majd az egyes darabokat a répákra simítjuk. Zöld marcipánból szárakat formázunk rá.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kattancs
A kattancs úgy került a repertoáromba, hogy a nagyobbik lányom indult egy néprajzi versenyen, ahol táj ételeket is kellett csinálni. Mivel édesszájú, így csak valamilyen sütemény jöhetett szóba.
Megnéztük a lehetőségeket, és így esett a választás a kattancsra.
őrölt pirospaprika liszt élesztő vaj tojás