Aszalt sárgabarackos süti
(deszert)

Hozzávalók:
75 ml olaj, 15 dkg kefír , 15 dkg porcukor, 2 db tojás, 21 dkg liszt, 13 dkg aszalt sárgabarack, 1 és fél sütőpor, 1 teáskanál vaníliakivonat,Elkészítés:
Melegítssük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy vekniformát.
A tésztához egy nagyobb tálban keverjük simára az olajat, a kefírt a porcukrot, a villával felvert tojásokat és a vaníliakivonatot. Forgassuk a masszába az átszitált lisztet, a sütőport és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
Simítsuk a tésztát az előkészített formáan, és süssük 50-55 percig. Tűpróbával ellenőrizzuk, hogy megsült-e. Ha kész, borítsuk rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz keverjük csomómentesre a porcukrot a citromlével majd csorgassuk a süteményre. Szórjuk a tetejére a szeletelt mandulát és egy kevés aprított aszalt sárgabarackot, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A tésztához egy nagyobb tálban keverjük simára az olajat, a kefírt a porcukrot, a villával felvert tojásokat és a vaníliakivonatot. Forgassuk a masszába az átszitált lisztet, a sütőport és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
Simítsuk a tésztát az előkészített formáan, és süssük 50-55 percig. Tűpróbával ellenőrizzuk, hogy megsült-e. Ha kész, borítsuk rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz keverjük csomómentesre a porcukrot a citromlével majd csorgassuk a süteményre. Szórjuk a tetejére a szeletelt mandulát és egy kevés aprított aszalt sárgabarackot, majd szeletekre vágva tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csörögefánk
Nem diétás süti, de néha napján azért egy csörögefánk partira mindig vevők vagyunk.
liszt tojás vaj tejföl

Gesztenyés szelet
Kínálgatós süti ami nagyon hamar el szokott fogyni.
gesztenye krém sütemény