Aszalt sárgabarackos süti

(deszert)

Aszalt sárgabarackos süti

Hozzávalók:

75 ml olaj, 15 dkg kefír , 15 dkg porcukor, 2 db tojás, 21 dkg liszt, 13 dkg aszalt sárgabarack, 1 és fél sütőpor, 1 teáskanál vaníliakivonat,

Elkészítés:

Melegítssük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk, lisztezzünk ki egy vekniformát.
A tésztához egy nagyobb tálban keverjük simára az olajat, a kefírt a porcukrot, a villával felvert tojásokat és a vaníliakivonatot. Forgassuk a masszába az átszitált lisztet, a sütőport és az apróra vágott aszalt sárgabarackot.
Simítsuk a tésztát az előkészített formáan, és süssük 50-55 percig. Tűpróbával ellenőrizzuk, hogy megsült-e. Ha kész, borítsuk rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. A mázhoz keverjük csomómentesre a porcukrot a citromlével majd csorgassuk a süteményre. Szórjuk a tetejére a szeletelt mandulát és egy kevés aprított aszalt sárgabarackot, majd  szeletekre vágva tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gesztenyés szelet

Gesztenyés szelet

Kínálgatós süti ami nagyon hamar el szokott fogyni.
gesztenye krém sütemény

Kókuszos mámor

Kókuszos mámor

Mivel mostanában nem ehetünk normál kókuszgolyót, így muszáj volt kitalálni helyette mást. Egy barátom sietett ezzel a recepttel a segítségemre. Ez a kókuszos mámor
kókusz kókuszliszt kókuszzsír

Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből