Sárgabarackos ricottalepény
(deszert)

Hozzávalók:
30 dkg leveles tészta, 2 tojás, 2 dkg ricottatúró, 15 dkg kristálycukor, 1 kispohár sűrű tejföl, 1 citrom reszelt héja, fél üveg sárgabarackbefőtt ,Elkészítés:
A barackokat lecsepegtetjük.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, majd kibélelünk egy 20-22 cm átmérőjű kerek, hullámos szélű formát. A szélét körben 2-3 cm magasságban kiskéssel levágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a kristálycukrot és a citrom héját, majd összekeverjük.
A tésztával bélelt formába simítjuk és ráhelyezem a barackokat.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt tálaljuk.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra kinyújtjuk, majd kibélelünk egy 20-22 cm átmérőjű kerek, hullámos szélű formát. A szélét körben 2-3 cm magasságban kiskéssel levágjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a kristálycukrot és a citrom héját, majd összekeverjük.
A tésztával bélelt formába simítjuk és ráhelyezem a barackokat.
180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd ha kihűlt tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.