Diós datolya kocka
(deszert)

Hozzávalók:
3 tojás, 8 dkg vaj, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, tej, 25 dkg margarin, 12 dkg vaníliás porcukor, 4 evőkanál pirított, darált dió, 25 dkg datolya,Elkészítés:
A datolyát kimagozom, félbevágom és félreteszem.
Kb. 5 dkg diót egy tepsibe teszünk, forró sütőben kicsit megpirítjuk. Amikor kihűlt ledaráljuk, majd félreteszem.
A tojásokat puha vajjal, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg darált diót, a sütőporral elkevert lisztet. Annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
A puha margarint a vaníliás porcukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a pirított, darált diót is.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd a tetejére helyezzük a datolyaszemeket.
Hűtőbe teszem egy órára, majd kockákra vágom és tálalom.
Kb. 5 dkg diót egy tepsibe teszünk, forró sütőben kicsit megpirítjuk. Amikor kihűlt ledaráljuk, majd félreteszem.
A tojásokat puha vajjal, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg darált diót, a sütőporral elkevert lisztet. Annyi tejet öntök hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk.
Közepes méretű tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a tésztát. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
A puha margarint a vaníliás porcukorral habosra keverjük, majd beleszórjuk a pirított, darált diót is.
A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, majd a tetejére helyezzük a datolyaszemeket.
Hűtőbe teszem egy órára, majd kockákra vágom és tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.