Mentás csokoládékocka
(deszert)

Hozzávalók:
3 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj , 1 kávéskanál vaníliakivonat, 1 csomag sütőpor, 20 dkg liszt, 25 dkg tejcsokoládé, 15 dkg kókuszreszelék, 1,5-2 dl mentaszörp,Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a sütőporral összekevert lisztet.
Közepes tepsit sütőpapírral kibélelek és beleteszem a tésztát. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Ha nem lett szép egyenes a piskóta, akkor egy éles késsel javíthatunk rajta, majd kb. 3X4 cm-es darabokra kockázom fel.
A csokit felolvasztom vízgőz fölött, majd a kockákat belemártom. Érdemes egy villára szúrva ezt megtenni. A csokis kockákat ezután beleforgatom a kókuszreszelékbe.
A kockákat egy kis időre a hűtőbe teszem, hogy lehűljön, majd egy injekciós tűvel a mentaszörpöt belefecskendezem.
Közepes tepsit sütőpapírral kibélelek és beleteszem a tésztát. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.
Ha nem lett szép egyenes a piskóta, akkor egy éles késsel javíthatunk rajta, majd kb. 3X4 cm-es darabokra kockázom fel.
A csokit felolvasztom vízgőz fölött, majd a kockákat belemártom. Érdemes egy villára szúrva ezt megtenni. A csokis kockákat ezután beleforgatom a kókuszreszelékbe.
A kockákat egy kis időre a hűtőbe teszem, hogy lehűljön, majd egy injekciós tűvel a mentaszörpöt belefecskendezem.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.