Párolt hagymás csirkemell

(főétel)

Párolt hagymás csirkemell

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell, 1,5 kg vöröshagyma, , 1 ek olaj, 1/2 kg krumpli, 2 ek vaj vagy margarin,

Elkészítés:

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata.
Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk.
Azóta szinte mindig így készítjük.

A hagymát felszeletelem kb 3-4 mm széles csíkokra, majd egy serpenyőbe teszem. Fontos, hogy olyan serpenyőbe tegyük, amit le tudunk fedni.
Teszek rá 1 mokkás kanál sót, hogy levet engedjen, majd egy evőkanál olajat és jól összekeverem.

A só segít, hogy a hagyma kis levet engedjen, így nem fog leégni, de azért oda kell figyelni.

A hagymát fedő alatt, kb 15 percig párolni kell, hogy összeessen.
Akkor jó, amikor a hagymacsíkok elvesztik ropogóságukat.

Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egységesen megpárolódjon.

Ameddig a hagyma párolódik, a csirkemellet megmosom és kb fél centis szeletekre vágom.

Mindkét oldalát megsózom, majd a megpárolódott hagymába teszem.

Alaposan összekeverem és fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzöm.
Akkor van kész, amikor a hagyma szép barnára párolódik és a csirkehús finom porhanyósra fő.
Azért klassz ez az étel, mert a hagyma kellemes édessége a puha hús sós ízével keveredik, és így gyereknek, és felnőttnek egyaránt gazdag ízélményt nyújt. 

Krumplipürével tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gyors csirkemell

Gyors csirkemell

A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, hagyma