Párolt hagymás csirkemell
(főétel)
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, 1,5 kg vöröshagyma, só, 1 ek olaj, 1/2 kg krumpli, 2 ek vaj vagy margarin,Elkészítés:
A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata.
Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk.
Azóta szinte mindig így készítjük.
A hagymát felszeletelem kb 3-4 mm széles csíkokra, majd egy serpenyőbe teszem. Fontos, hogy olyan serpenyőbe tegyük, amit le tudunk fedni.
Teszek rá 1 mokkás kanál sót, hogy levet engedjen, majd egy evőkanál olajat és jól összekeverem.
A só segít, hogy a hagyma kis levet engedjen, így nem fog leégni, de azért oda kell figyelni.
A hagymát fedő alatt, kb 15 percig párolni kell, hogy összeessen.
Akkor jó, amikor a hagymacsíkok elvesztik ropogóságukat.
Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egységesen megpárolódjon.
Ameddig a hagyma párolódik, a csirkemellet megmosom és kb fél centis szeletekre vágom.
Mindkét oldalát megsózom, majd a megpárolódott hagymába teszem.
Alaposan összekeverem és fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzöm.
Akkor van kész, amikor a hagyma szép barnára párolódik és a csirkehús finom porhanyósra fő.
Azért klassz ez az étel, mert a hagyma kellemes édessége a puha hús sós ízével keveredik, és így gyereknek, és felnőttnek egyaránt gazdag ízélményt nyújt.
Krumplipürével tálaljuk.
Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk.
Azóta szinte mindig így készítjük.
A hagymát felszeletelem kb 3-4 mm széles csíkokra, majd egy serpenyőbe teszem. Fontos, hogy olyan serpenyőbe tegyük, amit le tudunk fedni.
Teszek rá 1 mokkás kanál sót, hogy levet engedjen, majd egy evőkanál olajat és jól összekeverem.
A só segít, hogy a hagyma kis levet engedjen, így nem fog leégni, de azért oda kell figyelni.
A hagymát fedő alatt, kb 15 percig párolni kell, hogy összeessen.
Akkor jó, amikor a hagymacsíkok elvesztik ropogóságukat.
Időnként keverjük meg, hogy mindenhol egységesen megpárolódjon.
Ameddig a hagyma párolódik, a csirkemellet megmosom és kb fél centis szeletekre vágom.
Mindkét oldalát megsózom, majd a megpárolódott hagymába teszem.
Alaposan összekeverem és fedő alatt 20-25 percig kis lángon főzöm.
Akkor van kész, amikor a hagyma szép barnára párolódik és a csirkehús finom porhanyósra fő.
Azért klassz ez az étel, mert a hagyma kellemes édessége a puha hús sós ízével keveredik, és így gyereknek, és felnőttnek egyaránt gazdag ízélményt nyújt.
Krumplipürével tálaljuk.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Gyors csirkemell
A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs