Finomfőzelék

Finomfőzelék

Hozzávalók:

1/2 kg sárgarépa, 1/2 kg fehér répa, 1/4 kg zöldborsó, 2-3 ek liszt, , olaj,

Elkészítés:

Még emlékszem, hogy mennyire szerettük napköziben a finomfőzeléket feltéttel :-)
Nem tudom, hogyan csinálták - és lehet, hogy jobb is - de az itthoni is van olyan finom, ha nem finomabb. A lányok is és persze én is nagyon imádom.

Korábban ragaszkodtam az eredeti recepthez, de egyszer próbaképpen mexikói zöldségkeverékkel csináltam, és úgy is finom volt. És az igazsághoz tartozik, hogy a zöldbabot csak így tudom megetetni a lányokkal :-)

Ettől függetlenül az eredeti finomfőzelék egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető étel.
Mi általában mirelit zöldségből készítjük, de friss zöldségekből finomabb.

A megmosott répákat apró, kb fél centis kockákra vágom, majd egy lábosba teszem. Hozzáadom a zöldborsót, majd felengedem vízzel és hozzáadok 2-3 kávéskanál sót.

15-20 percig kis lángon főzöm.
Ha megpuhult, rántást készítek.

A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábosba kevés olajat öntök (kb fél dl), felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.

Ha kész a rántás, folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő főzelékhez öntöm. Annyit kell csak hozzáadni, amennyitől kicsit besűrűsödik.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta főzelék gyerekkorom réme volt. Persze most már szeretem, de amikor harcolok a gyerekekkel, hogy megegyék, nincs elfogadható érvem mellette.
kelkáposzta liszt só

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sárgarépa, fehér répa, liszt

Szólj hozzá