Lecsós szelet

(főétel)

Lecsós szelet

Hozzávalók:

kész lecsó, 50 dkg csirkemell filé, 4 zacskó rizs, ,

Elkészítés:

Amikor elkezd beérni a kertben a paradicsom és a paprika, ipari mennyiségű lecsót szoktunk csinálni, mert részben sokáig eláll tartósítószer nélkül is, másrészt nagyon finom és sokféle felhasználási lehetősége miatt ideális étel alap.

A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.

Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.

A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.

Rizzsel szoktuk tálalni.


További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Párolt hagymás csirkemell

Párolt hagymás csirkemell

A hagymás csirkemell a hagymás rostélyos egy módosított változata. Akkor kezdtük el így főzni, amikor a gyerekek még kicsik voltak, mert a marha húst nehezebben rágták meg mint a csirkét, így kipróbáltuk. Azóta szinte mindig így készítjük.
csirkemell hagyma

Hagymás rostélyos krumplipürével

Hagymás rostélyos krumplipürével

A hagymás rostélyos - szerény véleményem szerint - a legfinomabb étel a világon. A hagyma édes, a marha enyhén sós, és ezt a krumplipüré koronázza meg. Ha tehetném, minden nap ezt főznék :-)
marha rostélyos vöröshagyma krumpli

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, paradicsom, csirkemell