Lecsós szelet

Lecsós szelet

Hozzávalók:

kész lecsó, 50 dkg csirkemell filé, 4 zacskó rizs, ,

Elkészítés:

Amikor elkezd beérni a kertben a paradicsom és a paprika, ipari mennyiségű lecsót szoktunk csinálni, mert részben sokáig eláll tartósítószer nélkül is, másrészt nagyon finom és sokféle felhasználási lehetősége miatt ideális étel alap.

A lecsó elkészítéséről ezen a linken olvashattok.

Ezt az ételt lehet kész lecsóval is készíteni (ilyenkor fel kell melegíteni, mielőtt a húst hozzáadnánk), de csinálhattok hozzá friss lecsót is.
Utóbbi esetben a húst akkor kell hozzáadni, amikor a lecsó félig kész, tehát a paradicsom már szétesett, de a paprika még kicsit ropogós.

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és mindkét oldalát besózom, majd beleteszem a forró lecsóba.

A hús hamar megfő. Kb 20-25 perc alatt kész.

Rizzsel szoktuk tálalni.


Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Milánói makaróni

Milánói makaróni

A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.
paradicsom gomba

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

Rántott sajt rizzsel és tartásmártással

A rántott sajt a párom nagy kedvence. Gyerekkorában sokszor csinált, így hát gyakran szokta a kérni. A lányok közül csak a kisebbik szereti, de azért komoly gondja a nagynak sincs vele :-)
sajt tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

paprika, paradicsom, csirkemell

Szólj hozzá